Als fotograaf is een website een belangrijke tool om jouw werk aan de wereld te tonen en zo nieuwe potentiële klanten te bereiken. Het is daarom belangrijk om een goede fotografie website te laten maken. In dit artikel lees je tips om een goede fotografie website te laten maken en zie je voorbeelden van fotografie websites ter inspiratie voor jouw website.

5 tips voor een goede fotografie website

Om een goede fotografie website te maken zijn er verschillende zaken waar aandacht aan besteed moet worden. Hieronder vind je 5 tips die je in ieder geval moet toepassen om een succesvolle fotografie website te maken.

1. Kies een design dat bij jouw fotografie past

Kies een design voor je website dat past bij jouw werk als fotograaf. Je wilt dat jouw website dezelfde sfeer uitstraalt als jouw fotografie werk. Dit kan je doen door een theme te kiezen of een designer in te schakelen die de sfeer over kan brengen.

2. Keep it simple

Het belangrijkste doel van een fotografie website is om jouw werk te tonen en er voor te zorgen dat potentiële klanten contact met je op kunnen nemen om klant te worden. Zorg er voor dat het design van de website simpel is waardoor jouw werk meer naar voren komt in plaats van het design van de website. Zorg er ook voor dat het voor website bezoekers makkelijk is om op je website te navigeren en contact met je op te nemen.

3. Denk aan SEO

Met SEO zorg je er voor dat je hoger in Google komt. Door hoger in Google te staan met relevante zoektermen, trek je meer bezoekers naar je website en deze bezoekers kunnen klanten worden. Zorg er voor dat jouw website SEO geoptimaliseerd is. Dit artikel is te kort om alles over SEO te vertellen maar zorg er in ieder geval voor dat de techniek in orde is en dat je on page SEO van je content in orde is. Verdiep je in de mogelijkheden van SEO en pas deze toe op jouw fotografie website.

4. Implementeer social media

Social media zoals Facebook, Instagram, Pinterest en Google+ zijn kanalen die je goed kunt gebruiken om jouw werk te promoten. Zoek uit waar jouw doelgroep gebruik van maakt en wees daar ook aanwezig. Je kunt gebruik maken van de gratis mogelijkheden maar je kunt ook gaan adverteren op social media voor snel resultaat.

5. Maak gebruik van de laatste web technieken

Zorg er altijd voor dat jouw website gebruik maakt van de laatste technieken. Technieken zoals responsive design en snelheid optimalisatie zorgen er voor dat jouw website bezoekers en de zoekmachines jouw website beter waarderen.

10 fotografie website voorbeelden

fotografie website voorbeeld

De website van Paul Summerfield Photography is een voorbeeld van een fotografie website met een simpel design waardoor de foto’s meer tot leven komen. Ook is er aandacht aan SEO besteed waardoor de website het goed in Google doet. Paul doet voornamelijk aan trouw fotografie.

fotografie website laten maken

De website mk-seniors.com is een fotografie website van Michelle Koechle een fotografe uit Arizona. Ze maakt voornamelijk portret fotografie. De website is net even anders dan gewoonlijk met op de homepage een grote video en het logo in het midden in plaats van aan de zijkant gepositioneerd. Ook goed is dat er een blog is toegevoegd, wat SEO voordelen heeft. Minpuntje is wel dat de website (nog) niet beveiligd is. Iets wat tegenwoordig wel een must is.

fotografie website voorbeeld

De website van Hanna Hall Photography is een website met grote kleurrijke foto’s in een slider op de homepage. Ook is er een Instagram feed toegevoegd wat er voor zorgt dat de laatste Instagram posts op de website verschijnen.

website voor fotografen

Eddie Judd Photography is een website van een fotografe die in verschillende disciplines actief is. De website maakt gebruik van vrouwelijke kleuren en elementen waardoor de website een zachte uitstraling heeft.

fotografen website

De website van fotograaf Brett Florens is net even anders dan de meeste websites. Met een grote afbeelding op de homepage en veel verschuivende elementen, leeft de website voor de bezoeker. De grote foto’s geven potentiële klanten een goed beeld van de fotografie mogelijkheden.

De website van Devlin photos heeft een menu aan de linkerkant in plaats van een gebruikelijk menu in de header. De foto’s verspringen wat de website een speelse indeling geeft. Dit zie je ook terug op de portfolio pagina.

Ook een fotografie website laten maken?

Wij bouwen professionele websites voor een vast maandbedrag van € 14,95 zonder eenmalige kosten. Voor een kleine maandelijkse investering kun je al een professionele website laten maken. Ook voor jouw fotografie bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan om alles overzichtelijk op papier te krijgen.

Call Now Button