Een website maken is tegenwoordig niet heel erg complex meer. Zeker een basis WordPress website is snel te maken. Maar om een succesvolle website te maken met veel bezoekers waar uiteindelijk klanten uit komen, is een ander verhaal. Met de 7 tips in dit artikel kun je er voor zorgen dat er meer bezoekers op je WordPress website komen.

1. Zet social media in

Social media is een makkelijke en goedkope manier om bezoekers naar je website te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld elk artikel dat je publiceert op social media posten. Twitter en vooral Facebook zijn de 2 social media platforms die hier vooral voor geschikt zijn. Op Facebook kun je gratis updates plaatsen maar kun je ook je updates voor een laag bedrag promoten zodat jouw artikel door veel mensen gezien wordt.

2. SEO

SEO zorgt er voor dat je website beter vindbaar is in de zoekmachines. Door je website beter vindbaar te maken op relevante zoektermen zul je meer bezoekers op je website kunnen krijgen. Pas voor elke pagina of artikel dat je publiceert de basis on page SEO toe zodat je daarmee goed vindbaar bent.

3. E-mail marketing inzetten

E-mail marketing is vooral geschikt om bezoekers op je website terug te halen. Zorg er voor dat bezoekers op je website zich in kunnen schrijven op je mailinglijst. Dit kun je het beste doen door een gratis weggever op je website te plaatsen. Maak iets dat heel waardevol is voor jouw doelgroep. Bijvoorbeeld een E-book of een videoserie. Stuur elke week een mailing naar je mailinglijst met een link naar je nieuwste blog artikel. Op deze manier krijg je meer bezoekers op je website.

4. Rich snippets

Rich snippets zijn de oranje sterren die je in de zoekresultaten van Google wel eens ziet. De sterren zorgen er voor dat de link naar een pagina extra opvalt en meestal wordt er daardoor sneller en vaker op geklikt. Voeg rich snippets aan je website toe om meer bezoekers te krijgen.

5. Adverteer

Met adverteren op het internet kun je veel extra bezoekers krijgen. Veel website eigenaren zijn bang voor de kosten maar als je goed weet wat je kosten per conversie mogen zijn, dan kun je goed uitrekenen wanneer adverteren rendabel voor je is. 2 goede vormen van adverteren zijn Google AdWords en Facebook adverteren.

6. Maak voor elk onderwerp een aparte landingspagina

Door pagina’s te focussen op een bepaalde zoekterm, kun je er voor zorgen dat deze pagina beter vindbaar wordt. Als je dit voor meerdere termen doet, zul je op meerdere zoektermen gevonden worden en zo meer bezoekers krijgen.

7. Zorg voor een hogere CTR

Optimaliseer je pagina titels en je meta tag descriptions om er voor te zorgen dat er meer op de link geklikt wordt.

Call Now Button