Google Ads, voorheen Google AdWords, is een manier om snel relevante bezoekers naar je website te krijgen. Of het advertentie programma van Google een goede optie voor jouw bedrijf is moet je zelf bepalen. In dit artikel lees je 7 redenen om Google Ads te gebruiken


google ads

Wat is Google Ads?

Google Ads is het online advertentie programma van Google. Met Google Ads kun je adverteren op het netwerk van Google en de partners van Google. Je kunt jouw producten en/ of diensten onder de aandacht van jouw doelgroep brengen. De advertenties worden via een veiling getoond en volgens het pay-per-click of pay-per-view principe getoond. Dit betekent dat je betaalt als er op een advertentie geklikt wordt of als de advertentie getoond wordt.

7 redenen om Google Ads te gebruiken

1. Gigantisch bereik van je advertenties

Google advertenties worden in het Google netwerk en de partners van Google getoond. In totaal kun je hiermee zo’n 90% van het internet bereiken. Je adverteert bijvoorbeeld op google.nl en YouTube maar kan ook op grote websites als marktplaats.nl en nu.nl adverteren. Met dit bereik is het altijd mogelijk om advertenties aan je doelgroep te tonen.

2. 80% van alle aankopen begint met een zoekopdracht in Google

Een aankoop begint heel vaak met een zoekopdracht in Google. Van informatieve zoekopdrachten (“wat zijn de beste hardloopschoenen”) tot koop gerichte zoekopdrachten (“adidas trx500 kopen”), ze worden in Google ingegeven. Op het moment dat jouw advertentie bij zo’n zoekopdracht getoond wordt, heb je grote kans dat er een conversie gerealiseerd wordt.

3. Direct zichtbaar

Waar je bij SEO een flinke tijd moet wachten voordat een pagina goed rankt op een zoekwoord in de zoekresultaten, heb je met Google Ads onmiddellijke zichtbaarheid van je advertentie. Een kwestie van een advertentie aanmaken en activeren en je bent zichtbaar.

4. Verschillende soorten advertenties

De bekendste advertenties zijn de tekst advertenties. Maar naast tekst advertenties kun je ook andere soorten aanmaken. Zo kun je banners van verschillende maten maken. Maar ook video’s welke op YouTube getoond worden.

5. Bepaal aan wie, wanneer en waar jouw advertenties getoond worden

Je kunt zelf bepalen wie jouw advertenties zien door websites uit te kiezen waar advertenties getoond worden. Ook kun je doelgroepen instellen alhoewel dit niet zo specifiek kan als bijvoorbeeld op Facebook. Advertenties kun je plannen op dagen en/ of tijden. Zo kun je advertenties bijvoorbeeld alleen in het weekend tonen. Of alleen in de avond. Dit kun je allemaal zelf bepalen en instellen.

6. Stel een eigen budget in

Bij adverteren denken veel mensen in kosten terwijl deze gedachte niet juist is. Je moet adverteren op Google als een investering zien. Je stopt er 1 Euro in en wil er meer voor terug krijgen, bijvoorbeeld 3 of misschien wel 10 Euro. Het mooie is dat je zelf je budget van je advertentie campagne kan bepalen. Je kan rustig beginnen en als je eenmaal ziet dat het adverteren resultaat oplevert, je budget verhogen. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om met adverteren te beginnen.

7. Beter meetbaar dan SEO

Als je een SEO campagne hebt lopen en Google Analytics gebruikt dan zal het je wel eens opgevallen zijn dat Google Analytics veel cruciale informatie niet toont. Je ziet bijvoorbeeld niet met welk zoekwoord een bezoeker op je website is gekomen en komt er dus ook niet achter welke zoekwoorden voor conversie zorgen. Met Google Ads is deze informatie wel beschikbaar. Je kan precies zien hoe een conversie tot stand komt en daarmee je strategie beter sturen.

De inzichten die je met Google Ads opdoet kun je weer gebruiken voor je SEO campagne, Zo kun j nog meer resultaat uit je website halen.

Call Now Button