Ongeveer 90% van de aankopen begint met een zoekopdracht op het internet. Als ondernemer met producten en/ of diensten is het daarom van belang om op het internet aanwezig te zijn met een website. Maar wat zorgt er voor dat je een succesvolle website hebt die ook daadwerkelijk klanten oplevert? Lees dit artikel om er achter te komen welke 9 onderdelen niet op jouw website mogen ontbreken.

1 – Begin met een strategie

Voordat je begint met het bouwen van je website moet je eerst goed nadenken wat je wil bereiken met jouw website. Wat wil je dat bezoekers op jouw website gaan doen? Door van te voren een doel te definiëren, kun je beter bepalen hoe je website er uit moet komen te zien en welke pagina’s en elementen je op de website gaat plaatsen.

2 – Kies voor goede hosting

Hosting is een essentieel onderdeel voor je website. Enerzijds voor de snelheid van je website en anderzijds voor de veiligheid van je website. In het algemeen geldt voor hosting dat hoe goedkoper hoe minder de kwaliteit van de hosting. Zoek dus even naar een betrouwbare hosting provider. Een bedrijf dat goede ondersteuning biedt en snelle en veilige servers heeft.

3 – Neem een responsive website

responsive website

Het mobiele internet gebruik is op dit moment al groter dan het traditionele gebruik op laptop en desktop. Steeds meer gebruikers bekijken jouw website op een smartphone en/ of tablet. Zorg er voor dat bezoekers op je website ook op deze schermen een goede gebruikers ervaring hebben. Dit kun je het makkelijkste en goedkoopste oplossen door een responsive website te nemen. Een responsive website wordt op alle apparaten goed getoond doordat de website zich aanpast aan het scherm. Zo maak je de bezoeker van jouw website blij.

4 – Maak gebruik van een open source Content Management Systeem

Met een Content Management Systeem kun je zelf zonder technische kennis jouw website beheren. Het voordeel van open source is dat je geen licentie kosten verschuldigd bent en dat je  dus voor een relatief laag bedrag een website hebt. Als je een CMS kiest, kies dan voor WordPress. Dit is verreweg het populairste systeem dat er op dit moment op de markt is.

5 – Zorg dat jouw website gevonden wordt

Je hoeft niet meteen een Online Marketing of SEO specialist in te schakelen. Maar zorg er in ieder geval voor dat je zelf al de basis van SEO op jouw website toepast. Later kun je dan altijd nog een specialist inschakelen om extra resultaat te boeken.

  • De basis zaken van SEO die je zelf kunt doen:
  • Zorg voor goede snelle hosting
  • Zorg voor een responsive website
  • Zorg voor leesbare URL’s
  • Gebruik koppen en tussenkoppen in je teksten
  • Plaats één of meerdere afbeeldingen op je website en optimaliseer deze
  • Gebruik Social Media om jouw website te promoten
  • Schrijf kwaliteitscontent
  • Link naar je eigen pagina’s

6 – Zorg dat bezoekers jouw website kunnen delen op Social Media

Social Media krijgt een steeds belangrijkere rol in de Online Marketing. Door deel knoppen op de website te plaatsen, kunnen bezoekers jouw content makkelijk delen. Plaats deze Social Media knoppen dus altijd op de website.

7 –  Plaats statistieken op je website

website statistieken

Krijg inzicht in het aantal bezoekers op jouw website en hoe ze zich gedragen. Dit doe je door statistieken van de website bij te houden. Google heeft hier een zeer goede, gratis tool voor. Namelijk Google Analytics. Met Google Analytics krijg je een goed beeld van wat er allemaal op jouw website gebeurt.

8 – Plaats regelmatig nieuwe content

Google en andere zoekmachines houden van actieve websites. Door regelmatig nieuwe content op jouw website te plaatsen, zul je hoger in de ranking van Google komen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de kwaliteit van de content goed moet zijn.

9 – Zorg voor gebruikersgemak

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de bezoeker op jouw website. Deze moet uiteindelijk gaan doen wat jij wil dat zij gaan doen. Een voorwaarde hiervoor is dat de website goed functioneert en dat het duidelijk is voor de gebruiker hoe de website werkt.

En, hoeveel pas jij al toe op jouw website? Voldoet jouw website aan de genoemde punten? Mocht je een nieuwe website nodig hebben die al bovenstaande onderdelen bezit, neem dan een gratis website van Friebie. Onze website voldoen aan alle eisen die je van een moderne, professionele website mag verwachten. Voor de prijs hoef je het niet te laten. De website is namelijk geheel gratis!

Ja, ik wil een gratis website!

Speciale actie: Bestel nu een gratis website en wij betalen de domeinregistratie van een .nl domein het eerste jaar!

Call Now Button