Als je Google Analytics gebruikt en je kijkt naar het aantal bezoekers dat voor het eerst op je website komt, kun je best wel eens schrikken. Het is niet raar dat zo’n 70-90% van de bezoekers eenmalig op je website komt en niet meer terugkeert. En een bezoeker die niet meer terugkeert op je website zal nooit klant bij je worden. In dit artikel dé tip om contact te houden met je bezoekers en ze op je website terug te laten keren.


website bezoekers

Hoe kun je bezoekers terug laten keren op je website?

Geef hen een reden om terug te komen. Dit kun je doen door elke week een waardevol artikel op je website te plaatsen. Het artikel moet waardevol en relevant voor je doelgroep zijn. Maar dat is niet het enige wat je moet doen. Door gewoon een artikel te plaatsen zullen bezoekers niet zonder meer terugkomen naar je website. Je moet hen vertellen dat er een nieuw artikel is. Dit kun je doen door bij elk nieuw artikel een mailing te versturen.

Hoe krijg je website bezoekers op je mailinglijst?

De makkelijkste manier is om website bezoekers te verleiden om zich in te schrijven op je mailinglijst. Natuurlijk zullen ze dat anno 2016 niet meer zo makkelijk doen en daarom moet je hen een cadeau geven. Maak een waardevolle gratis weggever met goede informatie. En geef deze in ruil voor hun emailadres. Zo krijg je mensen op je mailinglijst. Vervolgens stuur je hen elke week een mailing met een verwijzing naar je nieuwe artikel.

Hoe kun je je gratis weggever promoten?

Allereerst zul je deze op prominente plaatsen op je website moeten plaatsen. Veelvoorkomende plaatsen op de website zijn:

  • Rechts boven
  • In de zijbalk van de website
  • Onderaan een artikel
  • In de vorm van een pop-up (hoogst irritant maar zéér effectief!)

Bovenstaande punten zijn punten die je op de website zelf doet. Mensen moeten dan al naar je website komen. Wil je een heel nieuw publiek aantrekken dan is adverteren op Facebook één van de meest effectieve manieren om mensen op je mailinglijst te krijgen. Met adverteren op Facebook kun je voor een relatief laag bedrag conversie behalen. Bovendien kun je je doelgroep voor de advertentie heel goed targetten.

Call Now Button