WordPress heeft verschillende opties om te bepalen hoe de URL’s op de website er uit komen te zien. De zogenaamde permalinks kun je in het WordPress dashboard naar eigen inzicht instellen. Maar welke URL is de juiste voor jouw WordPress website?

De juiste URL structuur kiezen in WordPress

Om te bepalen hoe de URL’s op je WordPress website er uit komen te zien, ga je naar het onderdeel Instellingen (Engels: Settings) en daarna naar permalinks. Standaard staan de permalinks in WordPress op het id van de pagina. URL’s zien er dan als volgt uit: https://www.friebie.nl/?p=123. Dit werkt maar er zijn betere instellingen voor SEO. Voor SEO is het namelijk belangrijk dat Google begrijpt waar de pagina over gaat en dat je zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden in de URL verwerkt.

[AFBEELDING]

Kijkend naar bovenstaande afbeelding, kun je beter de op één na laatste optie gebruiken: https://www.friebie.nl/voorbeeld-bericht/

Bij deze optie wordt de paginanaam in de URL verwerkt. Zo kan Google begrijpen waar de pagina over gaat en scoor je extra punten voor Google wat betreft vindbaarheid.

Extra tips voor WordPress permalinks

Naast bovenstaande tip, zijn er nog een paar zaken die je aan kunt passen voor een betere URL structuur op je WordPress website.

  • Zorg er voor dat je de bovenliggende pagina uit de URL kan verwijderen
  • Pas de standaard URL van de archieven aan

 

Call Now Button