Een opname van je scherm kan handig zijn als je bijvoorbeeld instructies voor iemand ander wil maken of als je een online video cursus gaat maken. Er zijn vele schermrecorders, sommige betaald en sommig gratis. In dit artikel vind je 5 gratis schermrecorders die je voor jouw projecten kunt gebruiken.

5 gratis schermopname recorders

Hier het overzicht van de schermrecorders:

Screencast-O-Matic

Gratis recorder om je scherm of een deel daarvan op te nemen. Je kunt je microfoon gebruiken om geluid toe te voegen en je webcam om eigen beelden toe te voegen. Daarnaast kun je afbeeldingen toevoegen. Er is een gratis versie en een betaalde versie met extra opties. Werkt op Chromebook, Mac en Windows en is in verschillende talen beschikbaar.

Quicktime

Quicktime is van Apple en is er voor Apple en Windows. Vanaf versie 7 wordt Windows niet meer ondersteund.

OBS Studio

Gratis open source software voor schermopnames te maken en voor live streaming. Doordat het open source is, is het geheel gratis. Je kunt eenvoudig professionele projecten maken. OBS Studio is er voor Windows, Mac OS10.11+ en Linux.

Loom

Loom is een Chrome extensie. Met Loom kun je je scherm en je camera opnemen en gemakkelijke delen via een link. Loom is ook bezig met een desktop versie zodat je geen browser meer nodig hebt.

Jing

Met Jing kun je korte video’s van maximaal 5 minuten maken. Jing slaat video’s op in .swf formaat en dit wordt binnenkort niet meer ondersteund door webbrowsers. Je kunt daarom t.z.t. beter overstappen naar Snagit. Dit is wel betaalde software.

Call Now Button