Een gratis website maken? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar het kan echt! In dit artikel zetten wij de mogelijkheden om een gratis website te maken uiteen. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden maar er zitten wel een paar voor- en nadelen aan.

Niet alle gratis websites zijn helemaal gratis

Er wordt veel geadverteerd met gratis websites maar vaak zitten er een paar haken en ogen aan deze gratis websites. Bedrijven moeten namelijk toch ergens hun geld mee verdienen.

Hoe verdienen bedrijven geld aan gratis websites?

  • Men plaatst reclame op je gratis website.
  • Je krijgt beperkte functionaliteit. Wil je meer functionaliteit dan zul je moeten betalen.
  • Je krijgt geen eigen domeinnaam maar een subdomein van de leverancier. Bijvoorbeeld bij weebly: http://jouwwebsite.weebly.com
  • Beperkte webruimte. Je kunt maar een beperkt aantal pagina’s aanmaken en een beperkt aantal foto’s plaatsen. Wil je meer dan zul je moeten betalen.

Gratis website aanbieders

Er zijn diverse grote website aanbieders waar je snel met je website kunt starten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wix en Weebly. Op zich prima voor als je begint met een website maar niet echt een goede optie als je een professionele website voor je bedrijf wilt. Nadelen van deze oplossingen zijn bijvoorbeeld dat het vrij lastig is om over te stappen naar een andere oplossing. Een ander nadeel is dat het Amerikaanse bedrijven zijn en daar de website gehost wordt, wat een negatieve invloed op de vindbaarheid in Nederland heeft.

Zijn er ook andere opties voor een gratis website?

Ja zeker! Friebie heeft gemeend dat elke ondernemer een website moet kunnen hebben en wij hebben daarom zelf een premium website ontwikkeld waarbij je geen opstartkosten betaalt. Bij onze premium website betaal je geen opstart-, design- of andere eenmalige kosten maar een vast bedrag van € 14,95,- per maand all-in voor de wesbsite. Wij bouwen de website met behulp van het populairste CMS, WordPress.

Alle eerder genoemde nadelen worden met WordPress ondervangen. De websites zijn geoptimaliseerd voor Google, je kunt onbeperkt pagina’s aanmaken en je hebt voldoende schijfruimte om afbeeldingen te plaatsen.

Wil jij ook een premium website?

Neem contact met ons of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Call Now Button