Als je zoekt naar goede software voor je website. Bijvoorbeeld software om een website te maken, onderhouden of aan te passen dan kun je al snel de weg kwijtraken met alle mogelijkheden. Daarom vind je in dit artikel handige software voor je website.
Software om je website te bouwen
- WordPress
Meest gebruikte software om een website mee te maken. WordPress is geheel gratis. Daarnaast is WordPress open source en kun je alles naar eigen wens aanpassen. - Notepad++ (gratis)
Een gratis editor waarmee je HTML, CSS, JavaScript en PHP bestanden kunt bewerken. - Dreamweaver (betaald)
De editor van Adobe. Veel gebruikt door professionals. Helaas niet gratis. - Atom (gratis)
- Sublime Text (gratis)
- FileZilla (gratis)
- WinSCP (gratis)
Software om afbeeldingen te werken en design
- Photoshop (betaald)
- Gimp(gratis)
- Canva (gratis)
- Color wheel (gratis)
- Pictaculous (gratis)
- TinyPNG (gratis)
Autoreponders (nieuwsbrieven verzenden)
- MailChimp (freemium)
Eén van de meest gebruikte autoresponders. MailChimp is gratis tot 2.000 abonnees. Daarna moet je betalen voor de software. MailChimp is makkelijk in gebruik en wordt daarom door veel website eigenaren gebruikt. - Aweber (betaald)
Aweber is de grote concurrent van MailChimp maar in tegenstelling tot MailChimp is er geen gratis versie van de software. Aweber is iets complexer maar is wel erg goed in afleveren van mail. - MailBlue (betaald, Nederlandse versie van (ActivCampaign)
De laatste jaren is ActivCampaign in opkomst. Dit komt omdat je hier je mailings mee kunt automatiseren. De Nederlandse versie van ActivCampaign is MailBlue. De werking is hetzelfde maar je hebt nu het voordeel van een Nederlands support team.
Landingspagina’s
Website statistieken software
- Google Analytics (gratis)
Dé statistieken tool om je website bezoek mee te monitoren - Google Search Console (gratis)
Nog een onmisbare Google tool. Voorheen Google Webmaster Tools genaamd. Met Search Console kun je de gezondheid van je website monitoren. - Hotjar (betaald)
Hotjar maakt heatmaps waarmee je kunt zien wat bezoekers op je website aanklikken en waar naar gekeken wordt.
Data opslag
- DropBox (freemium)
- Google Drive (freemium)
Webbrowsers
Naast de standaard webbrowsers, zoals Internet Explorer voor Windows en Safari voor Apple, welke met het operating systeem meegeleverd worden, zijn er nog andere webbrowser die je kan gebruiken voor het ontwikkelen van je website.
E-book cover maken
- Boxshot (gratis)
- My ecover maker (freemium)
- Ebookcover.nl (Nederlands, betaald)
Online betalingen ontvangen
Mis je software?
Hopelijk heb je iets aan het overzicht van handige software voor je website. Mis je software of heb je een nuttige aanvulling? Laat het dan weten in het commentaar veld hier onder.