klanten met je website

Je hebt een mooie website laten maken en nu is het wachten op de klanten. Maar… er komen helemaal geen klanten via jouw website. Hoe kan dit? Hoe kom je aan klanten met je website? Lees daar voor onze tips om klanten met je website te krijgen.

De eerste stap

De eerste stap om klanten met je website te krijgen is om bezoekers op je website te krijgen. Meer bezoekers op je website kun je onderverdelen in 2 soorten:

 • Betaald website verkeer
 • Gratis website verkeer

Betaalde website bezoekers

Je kunt er voor kiezen om te betalen voor je bezoekers. De eerste gedachten bij veel website eigenaren is: “Waarom zou ik betalen voor bezoekers, het kost toch alleen maar geld?”. Nou nee, als je jouw bedrijf goed in beeld hebt en de cijfers kent, dan weet je wat één klant oplevert. Als je dit weet, weet je ook wat het binnenhalen van één klant mag kosten. Zo kun je weer kijken wat je aan budget wilt reserveren om betaalde bezoekers naar je website te krijgen.

Online adverteren is daarbij een betere optie dan offline adverteren. Met online adverteren kun je namelijk heel goed weten wat conversie oplevert en met online adverteren heb je een heel groot bereik tegen veel lagere kosten. Voordelen die offline adverteren niet hebben.

Voorbeelden van betaald website verkeer

 • Google AdWords
 • Facebook Adverteren
 • Twitter adverteren
 • LinkedIn adverteren
 • Adverteren op andere websites met banners
 • Offline adverteren zoals in kranten en met flyers

Gratis website bezoekers

Tegenover betaalde website bezoekers staan gratis website bezoekers. Dit zijn, zoals de naam al aangeeft, bezoekers die “gratis” naar je website komen. Je betaalt dus niet voor je bezoekers. Het gratis in gratis bezoekers is trouwens niet helemaal gratis omdat je wel tijd en moeite moet steken in het aantrekken van bezoekers. Alleen heb je geen budget nodig zoals met adverteren.

Voorbeelden van gratis website verkeer

 • SEO verkeer
 • Website bezoekers via emailmarketing
 • Via gastblogs op andere websites
 • Content/ artikel marketing
 • Social Media

Wat is beter, betaald of gratis verkeer?

Het allerbelangrijkste is om je cijfers goed te kennen zodat je de juiste beslissingen kunt nemen. Ook is het belangrijk om goede monitor tools te hebben zodat je kan zien waar bezoekers vandaan komen en wat ze op je website doen. Gebruik hiervoor het gratis statistieken programma van Google, Google Analytics. Hiermee krijg je inzicht in je bezoekers, waar ze vandaan komen, wat ze op je website doen en welke pagina’s bekeken worden.

seo of sea

Als je dit goed in kaart hebt gebracht, kun je alle verschillende kanalen uittesten. Kijk hoeveel rendement bijvoorbeeld Google AdWords en SEO oplevert. Is het rendabel om een Google AdWords campagne te runnen? Als dit het geval is, kun je er mee doorgaan. Test dit uit voor meerdere kanalen, zowel betaald als onbetaald. Of je een online kanaal in moet zetten, hangt dus af van de ROI. Hoeveel levert 1 Euro aan rendement op. Zolang de ROI positief is, kun je het blijven gebruiken.

Wil je een perfecte website voor de laagste prijs van Nederland?

Wij bouwen jouw website gratis, je betaalt slecht € 15,- per maand voor onderhoud en hosting van de website. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Call Now Button