Een website laten maken is aparte aangelegenheid. De prijzen voor het laten maken lopen heel erg uiteen. Bij de ene webbouwer betaal je een paar honderd Euro en bij de volgende ineens een paar duizend Euro. Waar zitten die verschillen nu eigenlijk in oftewel wat kost het om een website te laten maken? In dit artikel proberen we duidelijk te maken waar de prijsverschillen in zitten.

Hoe wordt de prijs van een website bepaald?

Er zijn verschillende aspecten die bepalen hoe duur het is om een website te laten maken. Enkele onderdelen die van invloed zijn op de prijs van een website:

  • Het type website dat je wil laten maken
  • Op maat gemaakt design of gebruik maken van een template
  • Extra functies
  • Op maat gemaakte functionaliteit
  • Koppelingen met andere systemen
  • Welk web design bureau je inhuurt

Het type website dat je wil laten maken

Een eenvoudig visitekaartje als website is natuurlijk vele malen goedkoper om te maken als bijvoorbeeld een website zoals Marktplaats. Denk zelf van te voren goed na welke functionaliteit je echt nodig hebt op je website om niet onnodig hoge kosten te maken.

Op maat gemaakt design of gebruik maken van een template

Je kunt een webdesigner een op maat gemaakte layout laten maken. Maar je kunt je voorstellen dat de uren die de webdesigner bezig is met het ontwerpen van je website je website duurder maken. Terwijl je ook kunt kiezen voor een bestaand template en deze aanpassen aan de huisstijl van jouw bedrijf. Zo kun je kosten besparen.

Extra functies

Alle extra functionaliteit die je toe laat voegen, bijvoorbeeld betaalmogelijkheden of een meertalige website, kost extra werk en zodoende geld. Heb je de extra functionaliteit echt nodig of kun je het ook zonder deze extra’s?

Op maat gemaakte functionaliteit

Maatwerk is altijd (een stuk) duurder dan standaard uitbreidingen. En hoe complexer het maatwerk, hoe groter de kans is dat het budget overschreden wordt.

Koppelingen met andere systemen

Koppelingen laten maken kan van eenvoudig tot zeer complex met de daar bij behorende prijzen. Soms is het echt nodig om zo’n koppeling te laten maken omdat het je veel meer bespaart (bijvoorbeeld bij een webshop met een koppeling aan het voorraad systeem) maar dit geldt niet in alle gevallen. Denk daarom goed na of zo’n koppeling echt nodig is.

Welk web design bureau je inhuurt

Elk web design bureau heeft eigen processen en hanteert eigen tarieven. Zo kan het zijn dat een vergelijkbare website bij 2 verschillende bedrijven, 2 verschillende prijzen heeft. Puur omdat er met verschillende uurtarieven en verschillende processen gewerkt wordt.

Een website laten maken door Friebie

Wil je voor een lage prijs een website laten maken? Dan kun je dat bij ons laten doen. Wij bouwen professionele website voor een vaste lage prijs van € 14,95 per maand. Onze websites zijn ideaal voor starters, bedrijven online aanwezig willen zijn maar ook voor bedrijven die hun website in willen zetten als marketing instrument.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Wij leggen je graag uit wat wij voor je kunnen betekenen.

Call Now Button