WordPress is volop in ontwikkeling. Constant is een team van developers bezig om het systeem beter en gebruikersvriendelijker te maken. In WordPress versie 4.8 staat de gebruiker centraal. In deze update zitten een paar vernieuwingen die vooral het gebruikersgemak verbeteren.

“An Update with You in Mind”

En inderdaad bij de nieuwe WordPress versie is er vooral aan de gebruiker gedacht. Zaken in vorige versies ontbraken zijn nu (eindelijk) toegevoegd. De belangrijkste wijzigingen zijn te vinden in het widget gedeelte. 3 nieuwe widgets voor afbeeldingen, video’s en audio. Daarnaast is de standaard tekst widget uitgebreid met een WYSIWYG bewerker waardoor het makkelijker wordt om bijvoorbeeld een link toe te voegen of tekst op te maken.

nieuwe wordpress widgets

Afbeeldingen widget

Een afbeelding in een widget plaatsen was voor WordPress versie 4.8 best lastig als je geen kennis van HTML had. Er was wel een plugin die je kon gebruiken maar niet iedereen was hiervan op de hoogte. In de nieuwe WordPress versie is dit enorm verbeterd. Er is een aparte widget voor afbeeldingen waarmee het toevoegen van een afbeelding super simpel geworden is.

Video widget

Video is steeds populairder aan het worden en WordPress heeft dit onderkend door een video widget toe te voegen. Je kunt nu een video in je Media bibliotheek plaatsen en deze eenvoudig in een widget toevoegen zodat deze in de zijbalk of footer getoond wordt.

Audio widget

Wat voor video geldt, geldt ook voor audio. Ook audio wordt steeds populairder en ook voor audio is er een nieuwe widget toegevoegd.

Uitgebreide tekst widget

Wil je geen aparte widget voor je afbeeldingen of video? Dan is er goed nieuws! De standaard text widget is uitgebreid. De tekst widget beschikt nu over een WYSIWYG functie waarmee het toevoegen van afbeeldingen en video maar ook bijvoorbeeld een link, zeer eenvoudig is geworden.

Makkelijker links aanpassen

In de vorige WordPress versies kon het aanpassen van een link of tekst rondom een link weleens verkeerd uitpakken. De link klopte niet meer en het kon lastig zijn om dit in orde te maken. Door aanpassingen is het nu een stuk makkelijker geworden om links aan te passen. Zie ook de demo in de video hieronder.


Ben jij al over naar de nieuwe versie van WordPress of zie je op tegen het updaten van je website? Wij bouwen premium WordPress websites waarbij jij als klant volledig ontzorgd wordt. Wij regelen het onderhoud van je website zodat je altijd met de laatste versie met de nieuwste functionaliteit werkt.

Wil je een nieuwe website laten maken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Call Now Button