Is jouw bedrijf toe aan nieuwe website? Wil je met jouw nieuwe website nu pas echt helemaal het internet gaan veroveren? Dan zal je merken dat er best een aantal belangrijke aandachtspunten bestaan waar je de nodige aandacht aan zal willen besteden. Wij hebben alvast 9 interessante tips voor je uitgezocht die er voor kunnen zorgen dat je met jouw nieuwe website pas echt stevig uit de startblokken zal weten te schieten!

Tip 1: Bepaal je doel

De eerste tip is meteen wellicht ook de meest voor de hand liggende. Een goede website staat gelijk aan een website die zich volledig op haar doel weet te focussen. Dat is echter pas mogelijk wanneer het doel klaar en duidelijk is uitgestippeld. Is het doel van jouw website voornamelijk informeren?

Of heeft ze als doel om bepaalde diensten aan te bieden aan de bezoekers? Door concreet het doel van je website te bepalen zal je kunnen vaststellen dat ze zich ook optimaal zal willen te profileren richting de doelgroep.

Tip 2: Bepaal je doelgroep

Net zoals het zeer belangrijk is om het doel van je website te bepalen is het eveneens zo dat je grondig stil moet blijven staan bij de doelgroep. Richt je, je met jouw website op kinderen? Dan zullen vrolijke kleuren en een dynamisch geheel de hoofdtoon moeten voeren.

Richt je, je met jouw website echter op grote, zakelijke partijen? Dan spreekt het voor zich dat een strakke, professionele uitstraling een absolute must is.

Tip 3: Kies voor snelle hosting

De gebruiksvriendelijkheid van je website wordt voor een significant deel bepaald door de snelheid waarover ze beschikt. Wil je er zeker van zijn dat je website ten allen tijde zo snel mogelijk laadt? Dan is kiezen voor een snelle hosting een belangrijk aandachtspunt. Let op, het spreekt voor zich dat buiten de snelheid ook de stabiliteit van de hosting zeer belangrijk is.

website snelheid

Tip 4: Let op de laadtijd van je website

Er worden tegenwoordig door een partij zoals Google heel wat verschillende factoren mee in overweging genomen voor wat de indexatie van een website in de zoekresultaten betreft. Eén van die factoren is de laadtijd. Zoals in de voorgaande tip reeds aangegeven is het dan ook zo dat een snelle hosting een vereiste is. Dat is echter nog niet alles.

Ook de manier waarop een website wordt gecodeerd en ingericht kan immers de snelheid beïnvloeden. Wil je er dus voor kunnen zorgen dat jouw website over de meest optimale laadtijd beschikt? Dan zal je daar ook gedurende het ontwikkelingsproces van je website rekening mee willen (en moeten) houden.

Tip 5: Het ongelofelijke belang van technische SEO

Er bestaan tegenwoordig verschillende vormen van SEO. De technische SEO is één van deze vormen. Bij deze vorm van zoekmachine optimalisatie wordt er specifiek aandacht besteed aan het verbeteren van de technische aspecten van een website. Dit met als doel om de ranking van website pagina’s in de zoekmachines te verhogen. Wat dit betreft kan er worden gedacht aan tal van verschillende raakvlakken. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Het optimaliseren van de snelheid van een website;
  2. Het optimaliseren van de structuur waar de website over beschikt;
  3. Het eenvoudiger leesbaar maken van de inhoud voor zoekmachines;

Voor heel wat mensen geldt dat ze bij hun nieuwe website de focus op SEO-gebied vooral leggen op de content. Uiteraard is zoekmachinevriendelijke content ongelofelijk belangrijk, maar de technische SEO aspecten mogen zeker niet over het hoofd worden gezien.

Tip 6: Meld je aan bij Google Search Console

De data die je ter beschikking krijgt door het aanmelden van je website bij Google Search Console is van onschatbare waarde. Nog steeds wordt dit door heel wat mensen over het hoofd gezien. Hierdoor ondermijn je werkelijk het potentieel van je website aanzienlijk. Door je aan te melden bij Google Search Console zal er je dan ook allerhande belangrijke informatie worden aangereikt. Denk hierbij concreet aan:

  1. Je krijgt de mogelijkheid om een zoekanalyse uit te voeren;
  2. Je krijgt een goed beeld van je interne en externe linkprofiel;
  3. De website kan worden gecontroleerd op problemen zoals malware en crawlfouten;
  4. Het is mogelijk om de indexatie van je websitepagina’s aan te passen;

Bovenstaande mogelijkheden zijn overigens nog maar het topje van de ijsberg. Wil je echt op zeer diepgaande wijze invloed kunnen uitoefenen op de prestaties en het potentieel van je website? Dan is deze aanmelden bij Google Search Console echt een must.

Tip 7: Monitor je bezoekers met Google Analytics

Meten is weten. Dit is één van de gouden regels van het ondernemen. In de fysieke wereld is het uitvoeren van concrete metingen veelal alles behalve eenvoudig. Dat geldt gelukkig wel voor het internet. Door je website aan te melden bij bijvoorbeeld Google Analytics zal je dan ook kunnen vaststellen dat je zeer precies kan achterhalen waar er zich mogelijke pijnpunten bevinden. Anderzijds wordt het op deze manier ook meteen duidelijk welke pagina’s van je website kunnen rekenen op de meeste interesse.

Tip 8: Plaats regelmatig nieuwe content op je website

Wanneer je de beslissing hebt gemaakt om een nieuwe website te laten ontwikkelen betekent dit vaak ook dat je van plan bent om er echt actief mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat je er ook goed aan doet om op regelmatige basis nieuwe content te plaatsen. Op deze manier kan je rekenen op twee concrete voordelen, namelijk:

  1. Het periodiek plaatsen van content heeft een positieve invloed op je ranking;
  2. De website oogt levendig waardoor ze aanzienlijk meer vertrouwen uitstraalt;

Zorg er dus voor dat je tijdens het ontwikkelingsproces van je nieuwe website ook even goed nadenkt over een content strategie. Op deze manier kan je wanneer je nieuwe website live is meteen stevig uit de startblokken schieten!

Tip 9: Maak social media kanalen aan

Je website mag nog zo professioneel en compleet zijn, aanwezigheid op social media is en blijft een belangrijke vereiste. Vandaag de dag kiezen het overgrote merendeel van de consumenten er voor om ook het bedrijf waar ze een beroep op willen doen te gaan opzoeken op social media. Ontbreekt er daar ook maar enig spoor van de onderneming in kwestie?

Dan is de kans ongelofelijk groot dat men zal aanbelanden bij een concurrent. Het spreekt voor zich dat, dat nu niet meteen de bedoeling kan zijn… in tegendeel. Aanwezig zijn op social media kanalen zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en / of Instagram en daar eventueel een koppeling mee voorzien met je website is dan ook zeker en vast het overwegen waard.

Conclusie; besteed voldoende aandacht aan je nieuwe website

Het laten ontwikkelen van een nieuwe website hoeft op zich niet zoveel voeten in de aarde te hebben. Het probleem is echter dat het merendeel van de nieuwe websites die worden ontwikkeld hun doel nagenoeg compleet voorbijschieten. Enkel en alleen door stil te blijven staan bij de negen aangehaalde tips op deze pagina kan jij er dan ook voor zorgen dat je nieuwe website meteen een stevige schot in de roos zal worden!

Call Now Button