020 - 773 5491 info@friebie.nl

seo teksten

SEO kan jouw website helpen om meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten te krijgen. Een belangrijk onderdeel van SEO zijn de SEO teksten. Maar hoe schrijf je een goede SEO tekst? Lees daarvoor dit artikel met enkele tips om zelf goede SEO teksten te schrijven.

Wat is een SEO tekst?

Een SEO tekst is een tekst die geoptimaliseerd is voor een bepaald zoekwoord en heeft als doel om met dat zoekwoord zo hoog mogelijk in Google te komen. Het is niet de bedoeling om je tekst vol te proppen met zoekwoorden maar om een goede tekst voor bezoekers te schrijven en zoekwoorden op belangrijke plaatsen in de content te verwerken. Een SEO tekst schrijf je dus in eerste instantie voor jouw doelgroep en niet voor de zoekmachines.

Voor wie is de tekst?

Voordat je begint met het schrijven van de tekst, is het belangrijk om te bepalen voor wie je de tekst gaat schrijven. Jouw doelgroep bepaalt jouw schrijfstijl. Jouw tekst kan bijvoorbeeld formeel zijn (u vorm) of je kunt veel vaktaal gebruiken omdat je voor een groep specialisten schrijft.

Wat is het doel van de tekst?

Wat moet de lezer doen na het lezen van de tekst? Wil je dat de lezer actie onderneemt? Bijvoorbeeld een aankoop doet of contact met je opneemt? Houd hier rekening mee tijdens het schrijven.

Doe een zoekwoorden onderzoek

Oké, je hebt een doelgroep en een doel voor je tekst. Nu is het zaak om te kijken welke zoekwoorden er voor jouw onderwerp gebruikt worden. De zoekwoorden kun je vinden door een zoekwoorden onderzoek te doen.

  • Vraag aan bekenden hoe zij zouden zoeken naar het onderwerp
  • Kijk bij de concurrentie welke zoekwoorden zij gebruiken
  • Maak gebruik van de Google zoekwoorden planner

Kies altijd één hoofd zoekterm waar je wilt dat de pagina op gaat scoren. Eventueel kun je nog 2 of 3 ondersteunende zoekwoorden gebruiken.

Bijvoorbeeld:

Begin met schrijven van de tekst

Schrijf over het onderwerp zonder dat je de tekst over optimaliseert voor de belangrijkste zoekterm. Maak er een natuurlijke tekst van die lekker leest. Nadat de tekst klaar is, kun je de zoektermen op belangrijke plaatsen in de tekst toevoegen.

Welke plaatsen in de tekst zijn belangrijk voor SEO?

Voor Google en andere zoekmachines zijn er plaatsen op de pagina die belangrijk zijn. Zoektermen moeten op de volgende plaatsen op de pagina verwerkt worden om een goede SEO tekst te maken:

  • In de pagina titel
  • In de meta tag description
  • In de URL van de pagina
  • In de afbeeldingsnaam en de alt-tag van de afbeelding
  • In de kop van de tekst, de zogenaamde <h1> tag
  • In de subkoppen van de tekst, de <h2>, <h3>, <h4>, <h5> en <h6> tag
  • In de tekst zelf

Overige tips voor een goede SEO tekst

Naast het plaatsen van de zoekterm op belangrijke plaatsen, is het ook aan te raden om je tekst multimediaal te maken. Dit doe je door gebruik te maken van afbeeldingen, video en PDF’s. Verder is het goed om gebruik te maken van links naar andere pagina’s. Zowel intern ( op je eigen website) als extern ( naar een andere website). Ook kan de lengte van de tekst van invloed zijn. In zijn algemeenheid geldt dat langere teksten het beter doen in de zoekmachines. Probeer in ieder geval 300 woorden op een pagina te gebruiken. Maar alleen als de woorden iets toevoegen natuurlijk!

Als je gebruik maakt van een WordPress website is de plugin Yoast SEO een handig hulpmiddel om goede SEO teksten te schrijven. De plugin maakt een pagina analyse en geeft aan welke punten goed en niet goed zijn.

Ook toe aan een nieuwe website?

Wij bouwen jouw website gratis! Het enige wat je betaalt is € 15,- per maand voor het onderhoud en de hosting van de website. Kosten die je altijd kwijt bent als je website hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Call Now Button