Het internet gebruik is de laatste jaren enorm veranderd. Steeds meer gebruikers internetten met een smartphone en tablet en steeds minder met de traditionele desktop en laptop. Oude websites worden niet goed getoond op een smartphone en vaak ook niet op een tablet. Daarvoor is het voor website eigenaren noodzakelijk om hun website aan te passen zodat deze ook op deze apparaten goed getoond wordt. Hoe je dit op kunt lossen? Door gebruik te maken van een responsive website.

Wat is een responsive website?

Een responsive website is een website waarvan de layout zich aanpast aan het scherm waar het op bekeken wordt. Voor verschillende schermen kunnen er onderdelen van de website wel of niet getoond worden. Door het aanpassen aan het scherm heeft de gebruiker altijd een optimale gebruikers ervaring en wordt de website altijd goed op het scherm getoond.

Hoeveel mobiele website bezoekers heeft jouw website?

Om te zien hoeveel bezoekers jouw website nu via een mobiel device bezoeken, kun je eenvoudigweg naar Google Analytics gaan. Onder Doelgroep > Mobiel > Overzicht zie je via welk apparaat bezoekers jouw website bekijken.

mobiele bezoekers google analytics

Waarschijnlijk zal ook bij jouw website een groot aantal bezoekers via smartphone of tablet op je website komen.

Om te testen of jouw website responsive is, kun je naar de test website van Google gaan: Mobile friendly test.

7 redenen waarom jouw website responsive moet zijn:

1. Steeds meer mobiele gebruikers

Het mobiele internet verkeer groeit nog steeds. Het is al zo ver gegroeid dat het mobiele internet verkeer groter is dan het traditionele internet verkeer. De verwachting is dat het nog verder zal groeien.

2. Alles op één plaats bewerken

Er zijn meerdere manieren om een website geschikt te maken voor mobiel internet verkeer maar responsive webdesign is de makkelijkste en goedkoopste manier. Een responsive hoef je maar op één plaats aan te passen en de content staat dan voor alle apparaten goed. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een mobiele website waar je op 2 plaatsen content moet plaatsen.

3. Google raadt het aan

In de eigen aanbevelingen raadt Google aan om een responsive website te gebruiken. Dit omdat je dan altijd dezelfde URL hebt voor de website. Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om jouw website te delen. Bovendien kan Google jouw pagina’s makkelijker indexeren met een responsive website.

4. Toekomst bestendig

Mocht er in de toekomst in nieuw scherm formaat op de markt verschijnen dan is het met een responsive website eenvoudiger om de website geschikt te maken voor het nieuwe formaat.

5. Social media zorgt voor meer mobiel verkeer

Social media platforms worden meer op mobiel gebruikt en als content gedeeld wordt, ziet een gebruiker dit dus meestal op een mobiel of tablet. Om deze reden is het dus verstandig om er voor te zorgen dat jouw website responsive is.

6. Responsive websites zorgen voor een betere SEO ranking

Doordat Google responsive webdesign aanraadt, zullen responsive website het beter in de zoekresultaten van Google doen. Mobiel internet heeft een eigen zoek algoritme. Dat een website het goed in Google op een desktop doet, betekent daarom niet automatisch dat de website op mobiel ook goed gevonden wordt. Een responsive website zorgt er dus voor dat je hoger in Google komt!

7. Neem een voorsprong op je concurrenten

Nog steeds is een groot aantal websites niet geschikt voor mobiel. Grote kans dat jouw concurrenten nog niet zo ver zijn. Door jouw website responsite te maken, neem je meteen een voorsprong op je concurrenten

Samenvattend

Er zijn goede redenen om jouw website responsive te maken. Is jouw website nog niet responsive en wil je graag een responsive website? Neem dan contact met ons op. Wij bouwen met veel plezier en passie jouw nieuwe website voor slechts € 14,95 per maand zonder opstart- of andere kosten!

Call Now Button