Wil je hoger in Google komen met je website? Overweeg dan om caching te gebruiken. Met Caching zorg je er voor dat pagina’s sneller geladen worden voor bezoekers en dit zorgt er voor dat je website sneller wordt. Zoals je waarschijnlijk weer, waardeert Google een korte laadtijd van een website. Het is één van de factoren die er voor zorgt dat een website hoger in Google komt.

Wat is caching?

Een website welke gebruikt maakt van een database, zal elke pagina dynamisch aanmaken. Dit betekent dat op het moment dat een bezoeker op een pagina komt, de content uit de database gehaald wordt. Elke keer dat dit gebeurt, kost dit resources en dus tijd. Omdat de pagina’s niet bij elke aanroep veranderen, biedt caching uitkomst.

Door gebruik te maken van caching, zal er een kopie van de pagina gemaakt worden. Deze kopie wordt als HTML file op de server opgeslagen. Als nu iemand de pagina wil bekijken, hoeft er niet eerst content uit de database opgehaald te worden maar kan de HTML file getoond worden. Dit scheelt dus tijd. Op deze manier kun je je website sneller maken.

Nadelen van caching

Een nadeel kan zijn dat jij als website eigenaar vergeet om de cache te legen en dat bezoekers op de website nog naar oude pagina’s kijken. Ook kan het soms lastig zijn om een cache plugin te verwijderen.

Caching via een plugin

Gelukkig zijn er ook voor caching tal van plugins voor WordPress beschikbaar. De meeste zijn gratis maar er zijn ook enkele betaalde plugins op de markt verkrijgbaar. Bekende WordPress cache plugins zijn:

Call Now Button