Een permalink in WordPress is de permanente link. Waarom een permalink zul je je afvragen. Dit komt omdat WordPress een pagina dynamisch opbouwt en de permalink is de link waarmee je een pagina of artikel of een ander soort pagina op kunt halen.

Waarom permalinks in WordPress belangrijk zijn

De permalink is de link die gebruikt wordt om naar een bepaalde pagina te verwijzen. Voorbeelden wanneer de permalink gebruikt wordt zijn:

  • Als een andere blogger naar een artikel op jouw website wil verwijzen, zal de permalink gebruikt worden.
  • Als je content op social media wil delen, gebruik je de permalink.
  • Als Google een pagina in de zoekresultaten opneemt, gebruikt Google de permalink.

Het probleem met de standaard permalinks in WordPress

Na installatie van WordPress zal de permalink op een standaard gezet worden. Deze standaard permalink in WordPress ziet er als volgt uit:

[AFBEELDING]

Deze link zal op zich werken maar er zit een groot nadeel aan. De permalink zegt namelijk niks over de content op de pagina. En zowel bezoekers als Google vinden dit niet fijn.

Beter is daarom om de standaard permalink instellingen aan te passen naar een betere optie.

[AFBEELDING]

Met bovenstaande instelling zal de titel van de pagina gebruikt worden in de permalink. Eventueel kun je dit aanpassen naar een permalink die jij wilt.

Het aanpassen van een permalink doe je via: Instellingen > Permalinks

Permalink van een pagina veranderen

Om de permalink van een pagina aan te passen, ga je naar de desbetreffende pagina. En bij de permalink klik je op Bewerken.

[AFBEELDING]

Nu kun je de permalink naar wens aanpassen. Let er wel op dat je altijd een minteken als scheidingsteken tussen verschillende woorden gebruikt. Gebruik ook alleen kleine letters. Een permalink met hoofdletters is namelijk een andere als een permalink met dezelfde woorden in kleine letters.

Als je pagina’s met een hoofdpagina aanmaakt, kun je de hoofdpagina niet uit de permalink verwijderen. Met een plugin is dit probleem makkelijk op te lossen. Download daarvoor de plugin Custom Permalinks. Met deze plugin kun je de hele permalink aanpassen.

Call Now Button