Een WordPress theme is een verzameling bestanden die het uiterlijk van een WordPress website bepalen. Vaak zit er ook nog extra functionaliteit in een WordPress theme. Bestanden kunnen uit PHP, HTML, JavaScript en CSS bestaan. Elke WordPress website heeft een theme nodig.

Standaard WordPress theme

Bij elke WordPress website wordt een theme geleverd. WordPress bouwt ongeveer elk jaar een nieuw standaard theme. Het huidige standaard theme in 2019 is Twenty Nineteen. Je kunt dit theme voor je website gebruiken of een ander gratis of betaald theme installeren.

Gratis en betaalde themes

Voor WordPress zijn er vele themes beschikbaar. Er zijn ongeveer 10.000 themes op wordpress.org beschikbaar. Naast de gratis themes zijn er ook betaalde themes verkrijgbaar. Er zijn diverse websites waar je deze kan kopen. De prijzen zijn niet heel erg hoog, vaak een paar tientjes tot zo’n 100 Euro. Enkele bekende websites zijn:

Responsive theme

Een belangrijk punt om op te letten is of het WordPress theme responsive is. Een responsive website past zich zelf aan aan het scherm waarop de website getoond wordt. Dit maak de website geschikt voor verschillende apparaten zoals een smartphone, tablet, desktop en laptop. Dit is steeds belangrijker omdat bezoekers meer gebruik maken van verschillende apparaten en vooral van smartphones.

 

Call Now Button