Responsive web design is een ontwerp techniek waarbij de website zich aanpast aan het apparaat waar het op bekeken wordt. Een responsive website is tegenwoordig een must omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiel internet en met behulp van een smartphone en tablet het internet op gaan. Naast mobiel internet gebruik, wordt er nog steeds op de traditionele manier met een laptop en desktop ge-internet. Om een website goed te tonen op al deze verschillende schermen, is responsive web design een goede oplossing.

Voordelen van responsive web design

Waarom is het belangrijk om een responsive website te hebben? Hier onder een opsomming van de voordelen:

  • Pagina’s gebruiken altijd dezelfde URL. Dit in tegenstelling tot een aparte mobiele website. Het heeft als voordeel dat content makkelijker gedeeld kan worden en er kan makkelijker naar toe gelinkt worden.
  • Google kan jouw content effeciënter in kaart brengen.
  • De website is makkelijker te beheren. Je hoeft maar op 1 plaats aanpassingen te doen.
  • Kostenbesparend omdat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud dan met een aparte mobiel website
  • Google beveelt het aan

Pluspunten van Google

Sinds 21 april 2015 is mobiel vriendelijkheid een ranking factor voor Google. Dit betekent dat webpagina’s die goed werken op mobiel beter ranken dan pagina’s die niet goed weergegeven worden. Aangezien responsive web design de makkelijkste manier is om een website mobiel vriendelijk te maken, ontkom je er als website eigenaar niet meer aan om een responsive website te hebben.

Hoe maak je je website responsive?

Als je WordPress website hebt, is dit eenvoudig om te realiseren. Zoek een responsive theme uit en activeer deze op de website. Dat is alles wat je moet doen.

Testen of jouw website mobiel vriendelijk is

mobiel vriendelijk test

Google heeft een handige tool om te testen of jouw website mobiel vriendelijk is. Ga naar de online tool en vul de URL van de website in. Google analyseert de website en geeft aan of deze mobiel vriendelijk is.

Wil je zien hoe jouw website er op diverse apparaten uit ziet? Gebruik dan een online tool zoals responsinator. Hiermee kun je zien hoe een website er op diverse smartphones en tablets uit ziet.

Responsive website laten maken?

Is jouw website niet responsive of ben je toe aan een nieuwe website? Wij bouwen goedkope responsive websites, je betaalt geen opstartkosten maar alleen een maandelijkse bijdrage van € 15,- voor hosting en onderhoud. Bekijk de mogelijkheden van onze websites.

Call Now Button