020 - 773 5491 info@friebie.nl

Responsive web design is een ontwerp techniek waarbij de website zich aanpast aan het apparaat waar het op bekeken wordt. Een responsive website is tegenwoordig een must omdat steeds meer mensen gebruik maken van mobiel internet en met behulp van een smartphone en tablet het internet op gaan. Naast mobiel internet gebruik, wordt er nog steeds op de traditionele manier met een laptop en desktop ge-internet. Om een website goed te tonen op al deze verschillende schermen, is responsive web design een goede oplossing.

Voordelen van responsive web design

Waarom is het belangrijk om een responsive website te hebben? Hier onder een opsomming van de voordelen:

  • Pagina’s gebruiken altijd dezelfde URL. Dit in tegenstelling tot een aparte mobiele website. Het heeft als voordeel dat content makkelijker gedeeld kan worden en er kan makkelijker naar toe gelinkt worden.
  • Google kan jouw content effeciënter in kaart brengen.
  • De website is makkelijker te beheren. Je hoeft maar op 1 plaats aanpassingen te doen.
  • Kostenbesparend omdat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud dan met een aparte mobiel website
  • Google beveelt het aan

Pluspunten van Google

Sinds 21 april 2015 is mobiel vriendelijkheid een ranking factor voor Google. Dit betekent dat webpagina’s die goed werken op mobiel beter ranken dan pagina’s die niet goed weergegeven worden. Aangezien responsive web design de makkelijkste manier is om een website mobiel vriendelijk te maken, ontkom je er als website eigenaar niet meer aan om een responsive website te hebben.

Hoe maak je je website responsive?

Als je WordPress website hebt, is dit eenvoudig om te realiseren. Zoek een responsive theme uit en activeer deze op de website. Dat is alles wat je moet doen.

Testen of jouw website mobiel vriendelijk is

mobiel vriendelijk test

Google heeft een handige tool om te testen of jouw website mobiel vriendelijk is. Ga naar de online tool en vul de URL van de website in. Google analyseert de website en geeft aan of deze mobiel vriendelijk is.

Wil je zien hoe jouw website er op diverse apparaten uit ziet? Gebruik dan een online tool zoals responsinator. Hiermee kun je zien hoe een website er op diverse smartphones en tablets uit ziet.

Responsive website laten maken?

Is jouw website niet responsive of ben je toe aan een nieuwe website? Wij bouwen goedkope responsive websites, je betaalt geen opstartkosten maar alleen een maandelijkse bijdrage van € 15,- voor hosting en onderhoud. Bekijk de mogelijkheden van onze websites.

Dit zal je ook interesseren:

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij commissie betaald wordt indien een van te voren afgesproken actie behaald wordt. Dit kan bijvoor...
Wat is clickbait? Clickbait is een term voor web content waarbij het belangrijkste doel is om gebruikers op een link te laten klikken. Er wordt genoeg informatie gegeve...
Wat is black hat seo? Black hat SEO is een verzamelnaam voor SEO technieken die in strijd zijn met richtlijnen van Google. Vaak zijn het technieken die goed werken om een w...
Wat is bounce rate? We spreken van een bounce als een website bezoeker één pagina bezoekt en daarna de website verlaat. De bounce rate is het cijfer wat het aantal bounce...