020 - 773 5491 info@friebie.nl

Website onderhoud is één van die werkzaamheden die vaak pas gedaan wordt als het te laat is. Zeker website die met een open source CMS gebouwd zijn moeten regelmatig onderhouden worden. Wat houdt website onderhoud in? Lees verder en je komt het te weten.

WordPress website onderhoud

WordPress is een open source CMS wat zo veel wil zeggen dat de broncode vrij gegeven is, je geen licentiekosten verschuldigd bent en dat er een groep ontwikkelaars constant bezig is om het systeem te verbeteren. Regelmatig komt het voor dat er een fout in het systeem ontdekt wordt en dat er een update uitgebracht wordt om de fout te herstellen. Het kan zijn dat zo’n update snel ingevoerd moet worden in verband met beveiliging issues. Het kan zijn dat je website gehackt kan worden als de update niet geïnstalleerd wordt.

Welke onderdelen moeten onderhouden worden?

Bij een WordPress website zijn er 3 belangrijke onderdelen die onderhouden moeten worden:

  • WordPress zelf, de bronbestanden
  • WordPress themes
  • WordPress plugins

Naast de WordPress onderdelen moeten er op de server ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden. Denk hierbij aan PHP updaten. Dit wordt meestal door het hosting bedrijf verzorgd.

Backups van je website maken

Zorg er altijd voor dat je een backup maakt. Met een backup stel je je data veilig. Mocht er een keer iets met je website gebeuren of je hebt iets aangepast dat je terug wil zetten, dan kan dit met een backup. Een handige plugin om een backup te maken is UpdraftPlus. Met deze plugin kun je een backup maken en deze in de cloud bewaren. Bijvoorbeeld in Dropbox of Google Drive. Zo heb je altijd een backup op een veilig plek staan. Test wel altijd of de backup bruikbaar is!

Hoe vaak moet je website onderhoud uitvoeren?

Het updaten van WordPress, de themes en de plugins moet je doen zodra er een update uitkomt. In de praktijk betekent het dat je elke week bezig bent om je website te updaten. Backups moet je in ieder geval maken als er een wijziging op de website plaatsvindt. Dit is afhankelijk van hoe vaak je de website bijwerkt. Het backup proces kun je trouwens ook goed automatiseren. Ook kun je kijken of jouw provider een backup maakt.

Website onderhoud uitbesteden

Zoals je kunt lezen is het onderhouden van een website nog best wel een klus. Wil je dit zelf doen of besteed je jouw tijd liever aan iets anders?

Geen zin om website onderhoud zelf uit te voeren?

Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het onderhouden van je website, kies dan voor een website van Friebie. Wij bouwen, hosten en onderhouden jouw website voor € 14,95 per maand. Hiervoor krijg je een professionele website die ook perfect op mobiel werkt. Bekijk onze website voorbeelden voor een impressie van de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dit zal je ook interesseren:

Wat is content marketing? Content marketing is een term die tegenwoordig veel gebruikt wordt in de wereld van de marketing. Maar wat wordt er nou eigenlijk mee bedoeld? Het is ...
Wat is een domeinnaam? Een domeinnaam kun je zien als een adres op het internet. Een domeinnaam wordt gebruikt om een computer op het internet te identificeren. Een domeinna...
Wat is Google AdSense? Google AdSense is een advertentie dienst van Google. Met Google AdSense kunnen website eigenaren eenvoudig advertenties op hun website plaatsen maar o...
Wat is een zoekmachine? Een zoekmachine is een software programma of een script dat op het internet documenten en bestanden doorzoekt op opgegeven zoekwoorden. Als resultaat ...