Website optimalisatie is cruciaal als je met je website je bedrijf wil laten groeien. Je wil bijvoorbeeld meer klanten met je website. Maar is website optimalisatie complex of kun je het ook zelf doen?


website optimalisatie

Wat is website optimalisatie?

Website optimalisatie is het proces om je website te optimaliseren om een hogere conversie te behalen. Conversie is een percentage wat aangeeft hoe goed doelen behaald worden.

Website optimalisatie bestaat uit 2 onderdelen:

  • meer bezoekers naar de website trekken
  • meer bezoekers jouw doelen laten behalen (hogere conversie)

Meer bezoekers naar je website

Meer bezoekers kun je op verschillende manieren krijgen:

  • “Gratis bezoekers”; dit doe je met SEO ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Met SEO probeer je pagina’s op jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine te krijgen om zodoende meer bezoekers te krijgen.
  • Betaalde bezoekers; hier kun je verschillende bronnen voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Google AdWords, adverteren op Facebook, adverteren op Marktplaats op adverteren op andere websites.
  • Terugkerende bezoekers; gemiddeld keert zo’n 90% van de website bezoekers nooit meer terug op een bezochte website. Dit kun je verminderen door bezoekers op een mailinglijst te zetten en periodiek een nieuwsbrief te versturen zodat ze weer terugkomen op je website.

Hogere conversie

Een hogere conversie is het tweede onderdeel van website optimalisatie. Als je conversie nu 1% is, betekent dit dat 10 van de 1000 bezoekers jouw opgegeven doel behaalt. Bijvoorbeeld 10 bezoekers die een product van je kopen of 10 bezoekers die contact met je opnemen.

Stel dat je deze conversie van 1% kunt verbeteren naar 1,2%. Dit betekent dat je in plaats van 10 verkopen, 12 verkopen hebt. En in combinatie met meer bezoekers naar je website wordt het nog krachtiger. Als je in plaats van 1000 bezoekers per maand 1200 bezoekers per maand hebt, gaat je verkoop van 10 naar 14,4 verkopen per maand!

Website optimalisatie zelf doen?

Een groot gedeelte van website optimalisatie is heel goed zelf te doen. Door je te verdiepen in de materie kun je zelf goede, geoptimaliseerde content produceren. Met een goed WordPress theme heb je al een prima basis staan.

Maar niet iedereen vind dit even leuk om te doen of heeft er geen tijd voor. In dat geval kun je het beter uitbesteden aan een professional die weet waar op gelet moet worden.

Call Now Button