Website teksten optimaliseren is één van de onderdelen die je zelf onder controle hebt om hoger in Google te komen en zo meer klanten aan kunt trekken. Maar hoe zorg je voor de optimale website teksten waar jouw bezoekers en Google gek op zijn? Lees daarvoor dit artikel met onze tips om website teksten te optimaliseren.

Waarom website teksten optimaliseren?

SEO is een verzamelnaam voor werkzaamheden die je uitvoert om jouw website hoger in Google te krijgen voor bepaalde zoektermen. Dit doe je om de juiste mensen naar jouw website te halen. SEO bestaat uit 3 belangrijke pijlers:

  • De techniek van de website. De basis van je website moet in orde zijn. Zorg voor een snelle website, zorg voor een responsive website en zorg er voor dat de website code technisch goed in elkaar zit.
  • De content van de website. Dit is het onderdeel waar het in dit artikel over gaat. Plaats goede, waardevolle content op je website en zorg dat je je aan de richtlijnen van Google houdt zodat je bezoekers en zoekmachines blij maakt. Straks meer hierover.
  • De populariteit van de website. Google wil graag gebruikers van Google de best mogelijke zoekresultaten geven als zij een zoekopdracht ingeven. Een goede indicatie hiervoor is de populariteit van een website. Google bepaalt deze door te kijken naar de hoeveelheid (kwaliteits) links naar de website en naar hoe vaak een website op Social Media genoemd wordt.

Meer weten hoe je je website hoger in Google krijgt? Lees dan dit artikel.

start

Waar begin je met website teksten optimaliseren?

De content op je website moet je altijd voor je bezoekers schrijven. Zorg er voor dat zij jouw content waardevol vinden. Maar… je kunt altijd met een schuin oog naar de zoekmachines kijken. Door een zoekwoorden onderzoek te doen, kun je bepaalde zoektermen waarop gezocht wordt, in jouw content verwerken. Start daarom met een zoekwoorden onderzoek om er achter te komen waarop gezocht wordt.

Maak een content plan

Wat wil je aan je doelgroep vertellen? Je hebt vast een goed onderwerp in je hoofd. Nu is het zaak om dit onderwerp op te delen in sub-onderwerpen en misschien nog in sub-sub-onderwerpen. En voor al deze onderwerpen kun je titels gaan verzinnen. Wij schrijven bijvoorbeeld over een website laten maken. Een onderwerp daarbinnen kan dan een WordPress website zijn. En daaronder kun je weer over WordPress plugins vertellen. Ik denk dat je wel begrijpt waar we naar toe willen.

De website teksten optimaliseren

Je weet nu waarover je gaat schrijven en je kunt nu met het daadwerkelijke schrijven beginnen. Website teksten vereisen een andere opzet dan teksten in een boek. Dit komt omdat het op een scherm anders leest en website bezoekers zich ook anders gedragen dan lezers van een boek. Op een website “scannen” bezoekers meer dan dat ze lezen. De eerste tip is dan ook om de teksten in (korte) blokken onder te verdelen. Begin elk blok tekst met een kop, dit noemt men ook wel een heading. Bezoekers op je website kunnen zo de tekst makkelijk scannen.

Optimaliseer elke pagina voor één zoekterm

Met de zoektermen die je gevonden hebt met je zoekwoorden onderzoek kun je content gaan maken. Optimaliseer een pagina voor één zoekterm. Belangrijke plaatsen waar de zoekterm terug moet komen:

  • In de pagina titel, het liefste vooraan.
  • In de meta tag description, ook het liefste vooraan.
  • Eén of enkele keren in een kop of tussenkop.
  • Enkele keren in de tekst.
  • In een afbeelding, dit kan in de bestandsnaam of in de alt-tag of in beide.
  • In de URL van de pagina, dit is het webadres wat je in de webbrowser ziet.

De lengte van je tekst

Size does matter! In het geval van tekst dan… Lange teksten doen het over het algemeen goed in de zoekmachines. Dit is wel te verklaren omdat een bezoeker langer op de pagina blijft om alles te lezen en hoe meer tekst, hoe meer (zoek-)woorden in de tekst. En dus is de kans groter dat je gaat scoren in de zoekmachines. Maar let er wel op dat de tekst waardevol blijft. Het is dus niet raadzaam om maar tekst toe te voegen die niet relevant is omdat je graag een lange tekst wil hebben!

Zorg dat er naar elke pagina een link is

De makkelijkste manier om links naar een pagina te krijgen is door pagina’s op je eigen website met elkaar te linken. Deze zogenaamde interne links kunnen er voor zorgen dat een pagina beter gevonden wordt.

Uitgaande links

Naast interne links is het ook van belang om te linken naar andere websites. Plaats wel relevante links. Bijvoorbeeld een link waar ondersteunende informatie over het onderwerp op jouw website te vinden is.

afbeeldingen op je website

Maak gebruik van afbeeldingen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. En op je website is het zeker een goed idee om afbeeldingen te gebruiken. Het maakt je teksten levendiger en daarbij komt dat als je afbeeldingen goed gebruikt, je nog een extra kans hebt om gevonden te worden via Google Image Search.

Zo dat waren enkele tips om je website teksten te optimaliseren. Nu is het aan jou om de tips in de praktijk te gebruiken. Heb je iets aan deze tips gehad? Deel dit artikel dan via Social Media.

Een nieuwe website laten maken? Wij bouwen onze websites in WordPress, met dit beheersysteem is het heel eenvoudig om je website teksten te optimaliseren. En dat voor maar € 15,- per maand! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Call Now Button