Wil je je website vindbaar maken voor zoekmachines zoals Google en Bing? Een website vindbaar maken is afhankelijk van vele factoren. Volg de tips in dit artikel en kom hoger in Google met je website.


website vindbaar maken

Waar wil je op gevonden worden?

Dit is de eerste belangrijke vraag die je je zelf moet stellen. Verplaats je in de gedachten van je klanten en bedenk waar zij op zouden zoeken als ze gebruik maken van jouw producten en/of diensten. Schrijf de zoekwoorden/ zoektermen op.

Daarnaast kun je ook aan vrienden en bekenden vragen welke zoektermen zij zouden gebruiken te zoeken. Schrijf ook deze gevonden zoektermen op.

Met de gevonden zoektermen kun je je zoekwoorden onderzoek afronden. Ga naar de Zoekwoordenplanner van Google. Met deze gratis tool van Google kun je uitzoeken of en zo ja hoe vaak er op een bepaalde zoekterm gezocht wordt.

De gevonden zoektermen waar op gezocht wordt vormen de basis voor je content plan voor je website.

3 Pijlers om een website vindbaar te maken

Om een website vindbaar te maken zijn er drie onderdelen te onderscheiden:

De techniek van de website

Het is belangrijk dat je website technisch in orde is voor zoekmachines. Een zoekmachine moet jouw website kunnen ‘lezen’. Dit doe je door aandacht te besteden aan de volgende punten:

  • Zorg voor een snelle en veilige website.
  • Zorg er voor dat de website op verschillende apparaten zoals smartphone, tablet, laptop en dekstop goed getoond wordt. Dit kan eenvoudig opgelost worden met een responsive website.
  • Zorg er voor dat de website schone, goed leesbare code heeft.

Deze punten vormen de basis om een website beter gevonden te laten worden in de zoekmachines.

De content op de website

Het volgende punt is de content op de website. Met de gevonden zoektermen uit je zoekwoorden onderzoek ga je content schrijven. Maar schrijf de content altijd voor je bezoekers, ga je content niet overoptimaliseren voor zoekmachines. Plaats de zoektermen op strategische plaatsen in de content.

  • Plaats de zoekterm in de pagina titel.
  • Plaats de zoekterm in de meta tag description
  • Plaats de zoekterm in de eerste alinea van de pagina.
  • Plaats de zoekterm in de kop of in een subkop op de pagina.
  • Optimaliseer de afbeeldigen op de pagina voor de zoekterm. Dit doe je door de bestandsnaam aan te passen en gebruik te maken van de alt tag.

Naast het goed opmaken van de content is het van belang om de pagina’s onderling met elkaar te verbinden (zogenaamde interne links) en om regelmatig nieuwe content op de website te plaatsen.

De populariteit van de website

De populariteit van de website wordt bepaald door het aantal relavante, kwalitatief hoogwaardige links naar je website. Op dit onderdeel heb je minder invloed dan de eerste 2 onderdelen omdat je afhankelijk van anderen bent.

Wat je in ieder geval moet doen is super goede content schrijven zodat mensen naar je website willen linken. Daarnaast is het inzetten van Social Media ook een goede manier om je content onder de aandacht te brengen. Social Media kan voor een groot bereik zorgen.

Samenvattend

Zorg voor een technisch goede website. Schrijf super goede content en optimaliseer je content. Plaats regelmatig nieuwe content op je website en deel deze via Social Media.

Call Now Button