Een handige standaard functie van WordPress is het inplannen van berichten. Je kunt een bericht van te voren schrijven en pas op een later gepland tijdstip online zetten. Hoe je dit doet? Lees dit artikel en je zal zien dat het inplannen van berichten in WordPress zéér eenvoudig te realiseren is.

Waarom zou je berichten inplannen?

Het inplannen van berichten is vooral handig als je een content strategie hebt om bijvoorbeeld hoger in Google te komen. Google en ook website bezoekers zijn namelijk gek op consistentie. Bijvoorbeeld als zij weten dat er elke woensdag ochtend een nieuw interessant artikel online staat. Het inplannen van berichten kan daarbij helpen. Je schrijft van te voren één of meerdere artikelen en plant deze in om op een later tijdstip online te komen. Zo heb je geen omkijken op de dag zelf en ben je er van verzekerd dat er steeds een nieuw artikel online komt.

De voordelen op een rijtje

  • Nooit meer vergeten om een artikel op een bepaalde dag online te zetten, dit is al ingepland
  • Zoekmachines zoals Google hechten waarde aan websites die regelmatig geüpdate worden, dit doe je door berichten in te plannen
  • Ook bezoekers vinden het fijn om te weten dat er op een vast tijdstip een nieuw artikel online staat

Hoe plan je berichten in WordPress in?

Het inplannen van berichten in WordPress is heel simpel. Tijdens het aanmaken van een nieuw bericht Berichten > Nieuw bericht kies je in het rechter menu van het bericht bij de optie “Publiceren op” een datum in de toekomst. In plaats van een knop “Publiceren” verschijnt er nu een knop “Inplannen”. Door deze aan te klikken, zal het artikel op de opgegeven datum ingepland worden.

Call Now Button