De snelheid van je website is een belangrijke ranking factor voor Google maar is ook belangrijk voor een goede gebruikerservaring. Hoe zorg je er voor dat jouw website snel genoeg is voor Google en voor je bezoekers?

Hoe snel is je website nu?

Je kunt er eenvoudig achter komen door gebruik te maken van een gratis online tool waarmee je de snelheid van je website kunt meten. Enkele sites waar je de website snelheid kunt testen:

Met de informatie uit de test kun je zien waar je snelheid verbetering kunt behalen voor je website.

Waar te beginnen?

Kijk als eerste naar de server waar de website op draait. Sommige webhosters plaatsen een boel websites op één server wat de snelheid niet ten goede komt. Mocht dit het geval zijn, kies dan een provider die aandacht aan snelheid besteedt.

5 tips om je website te versnellen

Daarna kun je kijken hoe je de website zelf kunt versnellen. Enkele tips voor een snellere website:

1 – Maak gebruik van caching

Caching slaat een versie van de webpagina op zodat er niet bij elk bezoek een nieuw verzoek naar de server gaat om een pagina op te bouwen.

2 – Let op de bestandsgrootte van je afbeeldingen

Verklein afbeeldingen naar de afmetingen zoals je deze op de website gaat gebruiken. Dit scheelt laadtijd van de website.

3 – Zorg voor schone code van de website of laat je webbouwer hier naar kijken

Als je gebruik maakt van WordPress, kies dan een thema van een betrouwbare bouwer.

4 – Beperk het aantal plugins op je website

Kijk eens kritisch naar de plugins op je website. Zijn deze allemaal nodig of kun je enkele verwijderen? Of is het mogelijk om in plaats van een plugin de functionaliteit op een andere manier te verkrijgen. Bijvoorbeeld in plaats van een plugin voor Google Analytics, kun je de Google Analytics code in de cide van de website toevoegen.

5 – Kijk welke plugins je website vertragen

Slechte plugins kunnen ook enorm vertragend werken. Met de plugin P3 Profiler kun je zien welke zien hoeveel geheugen een plugin gebruikt. Vergeet niet om de plugin na gebruik weer te verwijderen 😉

Heb je geen zin of tijd om zelf je website te versnellen? Wij bouwen supersnelle websites helemaal gratis! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Vrijblijvende offerte

Call Now Button