Enkele andere namen voor de meta tag description zijn meta description, meta description problems of meta snippets. Dit zijn allemaal namen om iets simpels uit te leggen. Er wordt namelijk mee bedoeld dat in 2 of 3 regels aan de bezoekers wordt uitgelegd wat er allemaal te vinden is op een website. Het is belangrijk om deze meta tag description zo goed mogelijk te formuleren aangezien bijna alle grote zoekmachines, zoals Google en Yahoo dit woord voor woord over neemt in het zoekresultaat. Wanneer de meta tag description duidelijk en aantrekkelijk is, zal het gebruikers sneller doen aanzetten om de link aan te klikken.

Hoe wordt de meta tag description verwerkt?

Bij het formuleren van de meta tag description, houdt het bedrijf rekening met de belangrijke zoekwoorden. Wat zijn de trefwoorden waar het bedrijf graag op gevonden wil worden? Hoe vaker dit trefwoord op de website voor komt, hoe belangrijker het woord wordt beschouwd door de zoekmachine en hoe hoger de positie van de website in de zoekresultaten zal zijn. Een goede manier om een plaatsje hoog in de zoekresultaten te bemachtigen, is door de meta tag description in de broncode van de website op te nemen. Voor elke pagina op de website wordt een dergelijke omschrijving gemaakt waarin duidelijk vermeld staat waar het op die pagina over gaat. Iemand die daar op zoekt in de zoekmachine komt dan automatisch op de juiste pagina terecht.

Kort maar krachtig

Om ervoor te zorgen dat een website wordt aangeklikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat op een pakkende en wervende manier in één zin weer te geven wat de website brengt. Elke pagina op de website moet zijn eigen titel hebben, de zogenaamde meta title tag, waarbij er relevante trefwoorden worden gebruikt. Het vergt dus enige creativiteit om dit kort en krachtig in een enkele zin te formuleren. Aan de lengte van de meta tag description is overigens een beperking opgelegd van maximaal 200 karakters. Er moet wel rekening mee gehouden worden dat in veel gevallen slechts de eerste 160 karakters worden gebruikt.

Call Now Button