Je wil een WordPress website maken? Goed idee! Maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. In dit artikel staan 7 tips om er voor te zorgen dat je een goede WordPress website maakt.

Waarom een WordPress website?

WordPress is op dit moment het populairste systeem om een website mee te maken. Ongeveer 25% van alle websites op het internet zijn met WordPress gemaakt. De populariteit valt te verklaren omdat:

 • WordPress gratis is en je geen licentiekosten verschuldigd bent;
 • WordPress volop in ontwikkeling is, er komt zéér regelmatig nieuwe functionaliteit uit;
 • er zijn vele uitbreiding in de vorm van WordPress plugins beschikbaar;
 • een nieuwe layout van je website kun je eenvoudig regelen met een nieuw WordPress thema.

Deze punten en nog vele anderen zorgen er voor dat je makkelijk en snel een website in WordPress kunt maken. Maar waar moet je op letten als je een WordPress website gaat (laten) maken?

1. Doel van je website

Voordat je begint met het maken van een website moet je je afvragen wat het doel van je website is. Wat wil je bereiken met je website? Voorbeelden van website doelen:

 • Prospects die contact met je opnemen;
 • website bezoekers die een offerte aanvragen;
 • directe verkoop;
 • download van een Ebook.

Het doel van je website bepaalt uiteindelijk hoe je website er uit moet komen te zien en welke functionaliteit er wel en niet op de website moet komen.

2. Goede hosting

Goede hosting is cruciaal voor je website. Een website moet tegenwoordig snel en veilig zijn. Punten waar goede hosting voor zorgt. De snelheid van je website is zelfs een punt waarmee Google bepaalt hoe hoog je website in de zoekresultaten komt.

3. Kies het juiste thema

Een WordPress thema bepaalt hoe je website er uit ziet en heeft ook bepaalde functionaliteit ingebouwd. Sommige WordPress thema’s zijn ook speciaal voor bepaalde doelgroepen gebouwd. Bijvoorbeeld een speciaal restaurant thema of een thema voor fotografen. Het loont dus daarom de moeite om goed te zoeken. Kijk altijd uit waar je je thema vandaan haalt. Gebruik, als je een gratis thema neemt, alleen thema’s van de officiële WordPress website. Of neem een betaald thema.

4. Kies de juiste plugins

WordPress plugins voegen extra functionaliteit toe aan je WordPress website. Er zijn diverse gratis en betaalde plugins en het is afhankelijk van het doel van je website welke je nodig hebt. Hier geldt hetzelfde als voor WordPress thema’s: neem bij voorkeur plugins van de officiële WordPress website of kies voor betaalde plugins. Enkele WordPress plugins die elke WordPress website moet hebben zijn:

5. Denk aan beveiliging

wordpress website beveiligen

WordPress is van zichzelf veilig. Wat WordPress is onveilig maakt, is de website eigenaar. Vaak worden er zaken zoals onderhoud vergeten en dit kan voor een onveilige WordPress website zorgen. Neem altijd maatregelen om je website te beveiligen. Begint met goede hosting en zorg voor de juiste instellingen op je website. Enkele tips voor een veiligere website:

 • Gebruik NOOIT de standaard gebruikersnaam admin;
 • maak altijd gebruik van een sterk wachtwoord;
 • zorg voor een virusscanner op je eigen computer;
 • gebruik bij voorkeur geen openbaar WiFi;
 • voer regelmatig update uit (zie volgende punt).

6. Update regelmatig

Zoals bij het vorige punt al werd aangehaald, moet je op je WordPress regelmatig updates uitvoeren. Dit om je website veilig te houden. Er zijn 3 onderdelen die regelmatige bijgewerkt moeten worden:

 • WordPress zelf;
 • WordPress thema’s;
 • WordPress plugins.

Je kunt automatische updates instellen zodat het bijwerken automatisch gaat.

7. Maak backups

Met een backup stel je de website veilig. Mochten er ooit problemen optreden dan kun je een backup terugzetten zodat je je website weer terug hebt. Een backup van een WordPress website bestaat uit 2 onderdelen:

 • De WordPress bestanden;
 • de database van de website.

De makkelijkste manier om een backup te maken, is met een plugin. Maak regelmatig backups, het liefste elke dag maar in ieder geval zo vaak als er veranderingen op de website plaats vinden.

Zelf maken of een WordPress website laten maken?

Je kunt zelf een WordPress website maken maar handiger is het om een WordPress website te laten maken. Door het inschakelen van een WordPress specialist ben je er zeker van dat je nu en in de toekomst over een goede website beschikt. Bel of mail ons voor meer informatie. Wij bouwen WordPress websites voor € 14,95 per maand, je betaalt geen opstart- of andere eenmalige kosten.

 

Call Now Button